Nieuws

Immateriële actua

Onder deze noemer bundelt Accountant.nl regelmatig uiteenlopend (kleiner) nieuws van en over accountantskantoren. Al het nieuws (groot en klein) over kantoren en personen is ook te vinden via de button In & Uit.

Persberichten, tips en andere suggesties mogen naar het vaste redactieadres: redactie@accountant.nl.

Koenders Advies sluit zich aan bij Vermetten

Koenders Advies sluit zich aan bij het Brabantse Vermetten | accountants en adviseurs. Voor Vermetten betekent deze aansluiting een vergroting van haar netwerk richting het oostelijk deel van Brabant.

Koenders Advies biedt specialistische advisering voor familie, bedrijf, vermogen & dga waaronder herstructurering, fusies, estate planning, bedrijfsopvolging en echtscheiding. Deze diensten worden met hetzelfde team van twintig medewerkers vanuit de vertrouwde locaties in Uden en 's-Hertogenbosch voortgezet onder de naam Koenders Vermetten | accountants | adviseurs | family business.

CROP breidt uit met nieuwe dienst: Duurzaamheid & CSRD

CROP accountants & adviseurs breidt uit met een nieuwe dienst: Duurzaamheid & CSRD. Daarmee voldoet CROP aan de groeiende klantvraag rondom duurzaamheid, zo stelt het kantoor.

Ton van Deijl, bestuurder bij CROP en portefeuillehouder Duurzaamheid & CSRD: "Het doel van Duurzaamheid & CSRD bij CROP is klanten helpen met de gevolgen van wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid in hun bedrijf. Allereerst helpen wij klanten te voldoen aan de CSRD-wetgeving en klaar te zijn voor de controle van de rapportage. Daarnaast helpen wij bedrijven bij rapportages en strategieontwikkeling, om duurzaamheidsprestaties te verbeteren en naleving te waarborgen. Vandaar ook de focus van de afdeling op ESG Consulting en CSRD Assurance. Uiteraard kijken we hierbij ook naar de zakelijke doelstellingen van een onderneming."

Met het aantrekken van Bernardo Korenberg (1 maart 2024), director ESG Consulting en Ferdy van Beest (1 mei 2024), directeur Duurzaamheid & Verslaggeving heeft CROP veel kennis en ervaring in huis gehaald op het gebied van duurzaamheid, transformaties en verslaggeving, aldus het kantoor.

Incooling wint KPMG's Dutch Tech Innovator 2024

Op 19 juni 2024 vond de finale van de Dutch Tech Innovator-competitie, georganiseerd door KPMG Emerging Giants, plaats. Het in Eindhoven gevestigde hightechbedrijf Incooling werd uitgeroepen tot winnaar van deze competitie.

Incooling staat bekend om zijn innovatieve serverkoelsystemen en werd opgericht om het enorme energieverbruik van datacenters wereldwijd aan te pakken. De startup heeft met succes een pilotproject uitgevoerd met ASML en is van plan deze samenwerking voort te zetten. De jury was onder de indruk van hun visionaire aanpak en mogelijkheden voor wereldwijde impact.

De Dutch Tech Innovator maakt deel uit van de KPMG Global Tech Innovator-serie. Dit internationale initiatief richt zich op het identificeren en ondersteunen van de meest veelbelovende startups ter wereld. Het evenement vindt plaats in 24 landen en begint met nationale competities. Daarna vindt een wereldwijde finale plaats, tijdens de Web Summit-conferentie in Lissabon.

Als winnaar van de Dutch Tech Innovator-competitie zal Incooling Nederland vertegenwoordigen in de finale in Lissabon op 13 november 2024.

Eshuis opnieuw World-class Workplace

Eshuis Accountants en Adviseurs is voor het vierde jaar op rij bekroond tot World-class Workplace. Onderzoeksbureau Effectory kent dit label toe aan organisaties die boven de wereldwijd vastgestelde benchmark scoren. Het label is gebaseerd op de feedback van medewerkers.

"Uit de resultaten blijkt dat met name het percentage medewerkers dat Eshuis aanraadt als werkgever erg hoog is. Ik denk dat dit komt door de autonomie die je hier krijgt, de maatschappelijke relevantie onder andere door onze duurzame focus en dat we bij Eshuis goed voor elkaar zorgen", aldus HR-directeur Michiel Snippe. "We werken er iedere dag ontzettend hard aan om de beste werkgever voor onze mensen te zijn. Dat dit voor het vierde jaar op rij gewaardeerd wordt, vind ik een prachtige beloning."

Crowe Foederer nieuwe partner PSV

Accountants- en advieskantoor Crowe Foederer gaat de komende drie jaar een sponsorship aan op partnerniveau met de Eindhovense betaaldvoetbalorganisatie PSV als 'Partners in Progress'. Daarnaast staan de naam en het logo van Crowe Foederer vanaf heden op de trainingskleding van de coachingstaf van PSV 1, PSV Vrouwen en Jong PSV. De samenwerking loopt in ieder geval tot medio 2027. In dit samenwerkingsverband "bundelen PSV en Crowe Foederer hun kennis en ervaring in team- en bedrijfscoaching met als doel: vooruitgang boeken voor teams en organisaties", aldus de partijen.

"We verwelkomen met Crowe een zeer waardevolle partner, die ons met haar expertise op meerdere vlakken kan ondersteunen", aldus commercieel directeur Frans Janssen. PSV en Crowe Foederer, dat zijn hoofdkantoor heeft in Eindhoven, kennen elkaar al een langere periode. "Met de toetreding tot onze sponsorpiramide en een prominente plek op de trainingspakken van de staf, wordt de samenwerking geconcretiseerd."

Govers gaat samenwerking aan met Green by Blue

Govers Accountants/Adviseurs uit Eindhoven gaat een strategische samenwerking aan met Green by Blue, een duurzaamheidsplatform voor accountants en financieel professionals. Deze samenwerking is gericht op het ondersteunen van klanten op het gebied van duurzaamheid en het voldoen aan rapportageverplichtingen van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Dankzij de samenwerking met Green by Blue kan Govers haar medewerkers verder opleiden en haar duurzaamheidsexpertise naar een hoger niveau tillen, aldus de organisaties. "Dit stelt Govers in staat om klanten effectief voor te bereiden op de CSRD-rapportageverplichtingen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.