Nieuws

Beroepsverboden voor drie bankiers

Drie bankmedewerkers hebben een beroepsverbod opgelegd gekregen vanwege schendingen van de bankierseed. Dat heeft de tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrecht Banken bepaald.

Een bankmedewerker maakte een licht dementerende klant duizenden euro’s afhandig, die hij vervolgens uitgaf in een casino. Toen de zaak aan het licht kwam, probeerde de medewerker zijn handelen te verhullen. Vanwege ernstige integriteitsschending werd een beroepsverbod van achttien maanden opgelegd.

Een andere bankier heeft een accountantsverklaring vervalst en kreeg daarvoor een verbod van twaalf maanden. Een derde bankmedewerker had niet integer gehandeld en kreeg een beroepsverbod van zes maanden opgelegd.

De bankierseed is enkele jaren terug in het leven geroepen om het vertrouwen in de financiële sector te herstellen. Wie de regels overtreedt, kan daarop worden aangesproken door de Stichting Tuchtrecht Banken, die speciaal is ingesteld door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Straffen kunnen variëren van een berisping tot een beroepsverbod voor drie jaar.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.