Nieuws

Helft Britse accountants ziet robot-collega wel zitten

De helft van de Britse accountants zou het geen probleem vinden om samen te werken met een robot.

Dat blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf FreeAgent, dat de resultaten presenteerde op Accountex, een accountancyconferentie in het Verenigd Koninkrijk. Honderd accountants kregen vragen over het beroep in het algemeen, regelgeving, en technologische vooruitgang. 56 procent van de respondenten denkt dat ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie de komende vijf jaar van pas gaat komen in de accountancy, en 50 procent zegt het prima te vinden om met robots samen te werken.

Opvallend is wel dat 78 procent van de accountants serieus overweegt om ooit een andere opleiding te volgen om hun toekomst veilig te stellen. 80 procent verwacht dat veel van de huidige taken in de toekomst geautomatiseerd worden, en 73 procent verwacht daardoor een sterkere focus op adviesdiensten.

De directeur van FreeAgent, Ed Molyneaux denkt dat het "nog wel wat jaren duurt" voordat fysieke robots onderdeel uitmaken van het personeel. "Maar het is interessant om te zien dat accountants al anticiperen op toekomstige veranderingen door automatisering."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.