#KLOOIENMETCOMPUTERS

Prijsvraag!

Arnout van Kempen over rommelen in een digitale wereld.

Een bijdrage buiten de normale reeks om, dus let op de nummering als je op GitHub iets zoekt: de nummering slaat deze prijsvraag over!

De Raspberry Pi is op het moment erg slecht verkrijgbaar. De productie is vrijwel stilgevallen sinds corona en de inval in Oekraïne. Inmiddels begint dat weer op gang te komen, maar het gaat nog steeds niet best. Ik heb voor mezelf in de UK een Pi 4B 8G besteld, als vervanging van mijn Pi 4B 4G. Levering laat op zich wachten; zo lang dat ik er ook een besteld heb in Nederland toen daar een webwinkel weer voorraad had. Als beide winkels uiteindelijk leveren, betekent dat wel dat ik een Pi 4B 8G over hou. Nu leek het me leuk die beschikbaar te stellen voor de lezers van deze rubriek. Dus ik heb een prijsvraag bedacht, met een kleine uitdaging er bij.

Om mee te doen moet je een tekstbestand op GitHub in de repo Abmvk/prijsvraag zien te plaatsen, met daarin antwoord op de hierna gestelde vragen en een e-mail adres, zodat ik je kan benaderen als je de Raspberry Pi gewonnen hebt.

Let op: Aangezien ik niet weet of en wanneer ik over beide Pi 4B 8G's beschik, weet ik ook niet of en wanneer de prijsvraag sluit. Zodra ik over de prijs beschik zal ik dat in de genoemde repo melden en dan volgt een maand later de sluiting en prijsuitreiking.

Nu de vragen, alle drie te beantwoorden met uitleg van de betekenis van je antwoord voor de accountant. ChatGPT geeft antwoorden die wat mij betreft niet voldoende specifiek zijn en niet de essentie raken van dat waar ik naar vraag. Iedere vraag wordt voorzien van één hint.

  • Wat is het verschil tussen papier en een computer? (hint: Priestley)
  • Wat is het verschil tussen een wasmachine en een computer? (hint: Von Neumann)
  • Wat is het verschil tussen een mens en een computer? (hint: Fisher)

Aangezien je inzending via een public repo op GitHub loopt, kunnen anderen leren van je inzending en die verbeteren. Het is toegestaan hier een iteratief proces van te maken en dus zelf ook weer een betere inzending te sturen. Bij min of meer ex aequo kwaliteit van antwoorden, wint degene die als eerste kwam met het beste antwoord.

Arnout van Kempen di CCO CISA is Senior manager Risk & Compliance bij Baker Tilly. Hij schrijft op persoonlijke titel. Hij is lid van de Commissie Financiële verslaggeving & Accountancy van de AFM en lid van de signaleringsraad van de NBA. Daarnaast is hij diaken van het bisdom 's-Hertogenbosch.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.