Magazine

Beëdigd

De net moeder geworden zussen Daniëlle Jagtap-Raijmakers (32) en Ilse Nanne-Raijmakers (30) legden op 15 januari 2021 de beroepseed af. Daniëlle werkt bij de Belastingdienst in Breda en Ilse is controleleider bij Audit Service Plus. Voor ieder drie vragen.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 1, 2021

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Daniëlle Jagtap-Raijmakers

Is je keus om accountant te worden ingegeven door de verhalen van je vader?

“Doordat mijn vader accountant is wilde ik al accountant worden voordat ik wist wat een accountant precies deed. Toen ik nog op de basisschool zat mocht ik mijn vader soms helpen met het zoeken naar cijfers om deze vervolgens te markeren als ik ze had gevonden. Ik dacht dat je als accountant de hele dag met mensen kletste en koffie dronk. Lekker makkelijk geld verdienen.”

Waarom heb je gekozen voor werken bij de Belastingdienst?

“Voorafgaand aan mijn opleiding tot registeraccountant heb ik mijn bachelor fiscaal recht behaald. Tijdens mijn werk bij de Belastingdienst kan ik mijn fiscale kennis en mijn accountancykennis goed combineren. De Belastingdienst is een grote organisatie waarbinnen je veel verschillende mogelijkheden hebt om jezelf uit te blijven dagen.”

Vind je dat het vak erg aan het veranderen is, bijvoorbeeld door digitalisering?

“Door digitalisering verandert het vak van de accountant, maar op een positieve manier. Als gevolg van digitalisering zijn er steeds meer mogelijkheden (zowel kansen als bedreigingen). De ontwikkelingen op digitaal gebied zorgen er ook voor dat onze werkzaamheden vernieuwend en uitdagend blijven.”

Ilse Nanne-Raijmakers

Wat vind je vooral leuk aan het accountantsberoep?

“Het contact met klanten en collega’s vind ik erg leuk. Ik krijg veel energie van het begeleiden en coachen van assistenten binnen onze organisatie. Als accountant neem je een kijkje in de keuken bij veel verschillende organisaties. Dit is erg leerzaam en zorgt voor veel afwisseling in het werk.”

Wat voor soort organisatie is Audit Service Plus?

“Audit Service Plus is een audit-only organisatie die is gespecialiseerd in het uitvoeren van controleopdrachten, beoordelingsopdrachten en hieraan verwante opdrachten met de focus op het mkb. Naast het zelfstandig uitvoeren van auditwerkzaamheden voeren wij ook wettelijke controles uit voor klanten van accountantskantoren zonder Wta-vergunning.”

Hoe gaat je werkgever om met de combinatie van werk en privé?

“Als kersverse moeder vind ik een goede werk-privébalans belangrijk. Bij Audit Service Plus is het mogelijk om parttime te werken. Hierdoor heb ik naast mijn werk in de controlepraktijk voldoende tijd voor mijn gezin. Binnen de bedrijfscultuur is parttime werken geaccepteerd, zowel mijn vrouwelijke als mannelijke collega’s maken van deze mogelijkheid gebruik.”

Sinds het coronavirus ons in de greep houdt, neemt de NBA online bij nieuwe accountants de beroepseed af. Sinds oktober gaat dat in een gewijzigde vorm, waarbij een groep nieuwe accountants gezamenlijk de eed aflegt. Hun aanhang kan daar (eveneens online) getuige van zijn.

Op 15 januari 2021 legden 20 geslaagden online de eed af:
Norma Bonten, Julia Glasbeek, Nicole van der Helm, Jeffrey Raymond van der Hoeven, Tim Jansen, Sabriye Karaulu, Joost van de Kleut, Juri Koudijs, Marco de Munck, Ilse Nanne-Raijmakers, Pim Ploos van Amstel, Daniëlle Jagtap-Raijmakers, Ghislaine Ras, Joey Reekers, Joyce Rijvers, Harry Scheepers, Mieke Schouten, Jordy Siegerink, Jeffrey Vissers en Ruud Wijkhuijs.

Op 29 januari 2021 legden 23 geslaagden online de eed af:
El Hadi El Aidi, Roy Aleman, Annemieke Assenburg van Eijsden, Ries Bartels, Pieter Blanksma, Alexandra Dragusi, Liza Groenveld, Stephanie Groothuizen, René den Hartog, Jeroen Jacobs, Henry Kuijer, Kees Labrijn, Nando Leijten, Merenique van der Made, William Marinissen, Linda Meily, Anne van der Meulen, Jennifer Ngai, Karla Oosting-Vochteloo, Pim Volmeijer, Ronald Watzeels, Kristian Wiegel, Hamdi Yücesan.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.