Magazine

In beeld: Kavita Nandram

Als kind was Kavita Nandram zich al bewust van haar maatschappelijke bewogenheid. Toen al wilde ze professor worden, om bij te dragen aan de maatschappij. Haar honger naar kennis en inzicht hierover was zo groot dat ze zowel de master finance als de master accountancy en control afrondde, waarna ze verder ging met de postmaster accountancy en registeraccountant werd.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 6, 2021

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Henk Vlaming

Meer dan welke financiële professional ziet de accountant wat er gebeurt in het hart van een onderneming, zo verklaart ze haar voorliefde voor de accountancy. Haar fascinatie voor de meetbaarheid van de impact is zo groot dat ze haar promotieonderzoek wijdt aan niet-financiële verslaggeving.

Bij PwC groeide ze door naar de functie van manager Audit & Assurance. Drie jaar geleden ging ze op secondment naar de Autoriteit Financiële Markten, omdat ze de kwaliteit van de accountancy verder wil brengen. Bij de AFM is ze tot eind 2021 als toezichthouder op de afdeling Kwaliteit accountantscontrole en verslaggeving vooral werkzaam op het gebied van niet-financiële verslaggeving.

Ze droomt ervan om bedrijven te helpen met het rapporteren van hun maatschappelijke impact. Haar overtuiging is dat financiële rapportages weinig zeggen over ecologische en sociale impact van bedrijven. Dat terwijl de vraag naar meetbare impact steeds groter wordt. Het wordt volgens haar nog een uitdaging voor bedrijven om die impact aan te tonen. Om dat goed te kunnen, moeten ze hun interne bedrijfsvoering aanpassen. Maar Kavita weet zeker dat dit loont.

Het resultaat informeert niet alleen de externe stakeholder, het is ook van toegevoegde waarde voor de sturing van de eigen organisatie. Gekscherend vergelijken haar collega’s haar wel eens met Greta Thunberg, vanwege haar maatschappelijke gedrevenheid. “Een klimaatactivist ben ik niet”, zegt Kavita. “Maar ik wil wel iets teweegbrengen, iets bijdragen aan onze samenleving.”

Lees het interview met Kativa Nandram op Accountant.nl.

Henk Vlaming is journalist.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.