Magazine

Beëdigd

Op 22 oktober vorig jaar legde Charissa Burgers (28) uit Akersloot als accountant de beroepseed af. “Het is de mijlpaal waar ik de afgelopen jaren naartoe heb gewerkt.” Vanaf 1 juli werkt zij bij RSM, na ruim drie jaar bij Publieke Sector Accountants (PSA). Charissa is ook actief binnen de Busy Season Talks-groep.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 3, 2022

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Overstap

Wanneer besloot je om accountant te worden?

“Ik vond de vakken gerelateerd aan finance en accountancy tijdens mijn bachelor economie en bedrijfseconomie de interessantste vakken. Toen ik diverse evenementen bezocht kwam ik tot de conclusie dat accountancy echt ‘mijn ding’ is.”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“De beroepseed voelde voor mij als een afsluiting van mijn studie. Het is de mijlpaal waar ik de afgelopen jaren naartoe heb gewerkt.”

Waarom stap je per 1 juli over naar RSM?

“Ik begon ooit bij een big four-kantoor. Ruim drie jaar geleden maakte ik de overstap naar een kleiner kantoor: Publieke Sector Accountants (PSA). Dat kantoor bedient gemeenten, gemeenschappelijke regelingen en diverse stichtingen. PSA heeft geen functies, ik was er van een aantal klanten ‘dossierbeheerder’ en werkte direct onder een van de partners.

Het was fijn om met een team te werken dat specifiek heeft gekozen voor een sector. De lijntjes zijn er kort en er is veel aandacht voor een goede work-life balance. Mede hierdoor wist ik in 2019 een derde plaats te behalen op het Nederlands Kampioenschap kunstrolschaatsen. In de zomer van 2021 heb ik mijn
rolschaatsen aan de wilgen gehangen als het gaat om de wedstrijdsport. Die zomer heb ik mijn RA-titel behaald. Dat heeft me aan het denken gezet en ik concludeerde dat ik weer toe was aan een nieuwe
uitdaging. Het lijkt me leuk om weer een ander type klanten te gaan bedienen. Vandaar de overstap naar RSM.”

Heb je een specialisatie en zijn er thema’s waarvoor je je bijzonder interesseert?

“Naast het afronden van de praktijkopleiding heb ik de master IT Audit Compliance & Advisory afgerond. IT is een onderwerp waarvoor ik me bijzonder interesseer. Verder volg ik de ontwikkelingen omtrent duurzaamheidsverslaggeving op de voet.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Dat vind ik een lastige vraag. Ik denk dat ik dan nog wel werkzaam ben in de accountantssector. In welke rol dat dan is, weet ik nog niet.”

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.