Magazine

In beeld: Claire en Kirsten van Dijk

Portret van twee opmerkelijke accountants

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 2, 2023

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Henk Vlaming

Claire en Kirsten van Dijk studeerden beiden accountancy, allebei werden ze RA en ze werken allebei sinds jaren in de controlepraktijk van Deloitte als junior managers. Ze krijgen vragen, opmerkingen en zelfs grapjes over de gelijkenis in afkomst en loopbaan. Een gezamenlijke carrière zat er aanvankelijk echter niet in. Kirsten wilde de mode in, maar koos vanwege haar wiskundeknobbel voor een studie business economics.

Tijdens de stage kwam de afknapper: voorspelbaar en fantasieloos. Via een tip klopte ze aan bij Deloitte, waar ze snel haar draai vond. “Het eerste jaar was er één van straight forward, dan luister je naar wat je manager zegt. Na een paar jaar kwam het kantelpunt en ga je ook zelf nadenken. Toen ging ik de accountancy echt begrijpen.”

Claire wilde wel van jongs af aan accountant worden, maar dacht dat de brede studie finance beter zou zijn. Toen deze richting toch niet was wat ze zocht, kwam ze uiteindelijk ook terecht bij Deloitte. Ze voelde zich er uitgedaagd. “Je ziet van alles binnen een bedrijf en op vrijdag ga je naar college. Je werkt met stipte deadlines. In het busy season maak je lange dagen met het team. Maar je gooit de handdoek niet in de ring en gaat ervoor.”

De volgende stap is die naar manager. Partner worden is echter geen droom. Overstappen naar een ander kantoor staat niet op de rol, zegt Claire. “Misschien wil ik nog eens een eigen restaurant of koffietentje runnen, maar voor nu heb ik het nog naar mijn zin bij Deloitte.”

Het beroep verandert door digitalisering en regelgeving, aldus Kirsten. “Onze loopbaanpaden zullen scheiden”, verwacht Claire. “Andere keuzes maken in het leven is soms goed.”

Lees het interview met Claire en Kirsten van Dijk op Accountant.nl.

Henk Vlaming is journalist.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.