Magazine

Een nieuw huis in Hoofddorp

Sinds 3 juli jl. is het bureau van de NBA te vinden in kantoorgebouw Pharos in Hoofddorp. Het direct naast het station van Hoofddorp gelegen kantoor biedt werk- en vergaderfaciliteiten die passen bij de huidige manier van werken.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 3, 2023

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel in pdf
» Download het hele nummer (pdf)

Marc Schweppe

Toegegeven: Het was best even slikken, toen bekend werd dat de NBA haar vertrouwde pand aan de Amsterdamse Zuidas moest verlaten, om te verhuizen naar Hoofddorp. Maar met veel inzet van een enthousiast team van zowel externe specialisten als eigen medewerkers, is de nieuwe huisvesting van de NBA in korte tijd geworden tot een eigentijds, plezierig en open nieuw huis voor de beroepsorganisatie van accountants.

Pharos is een verzamelgebouw met meerdere huurders. De NBA gebruikt de eerste etage van het kantoorgebouw, dat pal naast het station van Hoofddorp is te vinden. De door de NBA gehuurde kantoorruimte is volledig nieuw en eigentijds ingericht. Uitgangspunt is een werkomgeving die ontmoeten en samenwerken faciliteert, maar die ook ruimte biedt om geconcentreerd te kunnen werken.

Vergaderen

De nieuwe huisvesting van de beroepsorganisatie beschikt opnieuw over veel vergaderfaciliteiten, ook voor commissies en werkgroepen en voor evenementen zoals het afleggen van de beroepseed. In totaal zijn er elf vergaderzalen op de etage van de NBA, naast vergaderfaciliteiten elders in het gebouw. Voor een enkeling wellicht even wennen: De vergaderzalen dragen niet langer namen van grondleggers van het accountantsberoep, maar zijn genoemd naar het uitzicht dat ze bieden: Schiphol, Amsterdam, de Geniedijk en het Spoor.

Naast een rustig deel in de kop van het gebouw biedt het nieuwe kantoor onder meer een centrale werkruimte met zogenoemde aanlandplekken, het ‘Plein’, en een ruimte voor ontmoeting, de ‘Huiskamer’. Bezoekers komen binnen bij het ‘Werkcafé’, waar ook koffie en thee te vinden zijn. De NBA beschikt verder over bijna zeventig Arbo-conforme werkplekken, plus zo’n veertig andere werkplekken, inclusief stiltecellen en belcellen.

Frisse blik

Met tromgeroffel van de band Djembe Agogo, directeur Berry Wammes op klarinet, gebak en champagne, nam de NBA op 3 juli het nieuwe kantoor officieel in gebruik. Kantoorgebouw Pharos kijkt uit op het Mercuriusplein naast het station van Hoofddorp. Passend, aldus Wammes, want Mercurius was volgens de Romeinse mythologie de god van de handel. En Pharos is de naam van de vuurtoren van Alexandrië. “Een baken dat uitziet over de handel”, aldus de NBA-directeur.

NBA-voorzitter Kris Douma sprak bij de opening van een prachtig nieuw kantoor, “met een frisse blik naar buiten” en hief vervolgens het glas met de aanwezige NBA-medewerkers op de toekomst in het nieuwe pand. 

Inmiddels beginnen de NBA-medewerkers al aardig te wennen aan de nieuwe werkomgeving, die uitgaat van een flexconcept: dagelijks kiest elke medewerker bij binnenkomst een werkplek die past bij de activiteiten van die dag. En die nieuwe werkplek bevalt goed, blijkt uit reacties op het intranet van de NBA: “Echt een prettige werkplek geworden. Het ‘oude’ was niet slecht maar het verschil is reuze.”

Op 28 september organiseert de NBA ook een openingsbijeenkomst voor relaties van de beroepsorganisatie. Het kantooradres van de NBA is voortaan Mercuriusplein 3, 2132 HA Hoofddorp. Het postadres is Postbus 242, 2130 AE Hoofddorp. Het centrale telefoonnummer is 088-4960 301.

Marc Schweppe is hoofdredacteur Accountant en Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.