Nieuws

NVB stelt Adviescommissie toekomst banken in

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) stelt een adviescommissie in die de gevolgen van de kredietcrisis voor de toekomst van de bancaire sector in Nederland in kaart moet brengen. Cees Maas, voormalig vice-voorzitter/cfo van de raad van bestuur van ING Groep en thesaurier-generaal bij het ministerie van Financiën, is als voorzitter van de commissie benoemd.

De 'Adviescommissie toekomst banken' gaat in kaart brengen welke lessen er geleerd kunnen worden uit de kredietcrisis en zal kijken naar de gewenste toekomstige inrichting van het bankwezen.

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen: innovatie van en communicatie over financiële producten, de invoering van een gedragscode, de huidige beloningsstructuur in de financiële sector, aanpassingen in wet- en regelgeving en toezicht op de sector.

De aanbevelingen van de commissie worden vastgelegd in een rapport dat als input dient voor verdere discussie met de (internationale) politiek. De commissie presenteert haar eindrapport naar verwachting in het voorjaar van 2009.

De overige leden van de commissie zijn: Tom de Swaan (voormalig lid raad van bestuur/cfo ABN AMRO en voormalig directeur van De Nederlandsche Bank), Wim van den Goorbergh (voormalig vice-voorzitter/cfo van de raad van bestuur van Rabobank Nederland) en Sylvester Eijffinger (hoogleraar Financiële Economie aan de Universiteit van Tilburg, bestuurslid van het European Banking Center te Tilburg en lid van het Monetaire Experts Panel van het Europese Parlement).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.