Nieuws

Ernst & Young België kiest voor elektrische auto

Alle bedrijfswagens van Ernst & Young in België worden vervangen door elektrische auto's. Zo'n duizend voertuigen worden in de loop van de tijd ingeruild. Het accountantskantoor heeft een van de grootste autovloten van het land.

De Belgische pers meldt dat het gaat om Smart Fortwo's. In de loop van 2011 zullen ook Renaults en Nissans worden geleverd, iets grotere wagens. De eerste vier elektrische auto's zijn inmiddels in gebruik genomen. Volgend jaar moet twintig procent van de medewerkers elektrisch rijden.

Ernst & Young wil zich hiermee het goede voorbeeld geven als maatschappelijk verantwoorde organisatie. "Wij zijn van oordeel dat dit een verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat wij mee het goede voorbeeld moeten tonen", aldus Harry Everaerts, vennoot en in België verantwoordelijk voor het mvo-beleid van Ernst & Young.

"De voorbije jaren hebben we reeds tal van maatregelen genomen om ons wagenpark te vergroenen. De keuze om een deel van ons wagenpark over te schakelen van klassieke brandstof naar elektriciteit is voor ons dan ook een logische nieuwe stap, waarmee we vooral onze medewerkers de kans willen bieden om voor elke verplaatsing het meest geschikte en meest duurzame vervoermiddel te kiezen, de zogenaamde new mobility mindset."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.