Nieuws

Mazars gaat schoner rijden

Mazars tekent als eerste accountantsorganisatie het Cleaner Car Contracts van ING Car Lease. Met de ondertekening van dit contract streven beide partijen naar een gemiddelde uitstoot van 120 gram CO2 per km.

Om het nieuwe rijgedrag te stimuleren, kunnen medewerkers van Mazars deze week vier elektrische auto's van ING Car Lease testen: een Tesla Roadster, Nissan Leaf, Peugeot Partner en Peugeot iOn. 

Paul Steman, lid van de bestuursraad van Mazars Nederland: "Met deze actie willen we op een positieve manier bewustzijn creëren bij onze mensen. Daarnaast is het een mooie testcase om te kijken of elektrische auto's gemakkelijk bij ons op kantoor kunnen worden opgeladen." 

"Autoreizen zijn goed voor ongeveer 36 procent van onze CO2-footprint. De gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer is nu nog 155 gram en we rijden met z'n allen jaarlijks ruim 8 miljoen zakelijke kilometers. Logisch dus dat wij onze pijlen op de auto richten", zegt Steman. 

Naast de maatregelen om het rijden van schonere auto's te stimuleren, wil het kantoor ook alternatieven voor reizen met de auto bieden. Steman: "We maken in rap tempo onze ict-omgeving klaar voor digitaal vergaderen en werken op afstand. Ook bieden we medewerkers een alternatief voor het reizen met de auto door een NS Businesscard aan te bieden. Deze kaart is niet noodzakelijkerwijs ter vervanging van de auto, maar eerder een aanvulling. Het biedt onze leaserijders een alternatief, ook als ze bijvoorbeeld in de file staan en kunnen uitwijken naar een transferium om met de trein hun reis te vervolgen." 

De maatregelen in het wagenpark maken deel uit van het bedrijfsbrede mvo-beleid van Mazars, 'Partnership Social Responsibility' (PSR).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.