Nieuws

Dertig reacties op consultatiedocument accountancy

In totaal dertig individuen, accountantskantoren en andere organisaties hebben gehoor gegeven aan het verzoek te reageren op het Consultatiedocument Accountancy. De einddatum voor reacties is vandaag.

Van de big four heeft (tot nu toe) alleen Ernst & Young (nog) niet gereageerd. Accountant.nl berichtte eerder over de reacties van Eumedion en de AFM. Een flink aantal reacties is op het laatste moment binnengekomen. Zelfs vandaag kwamen er nog twee bij, waaronder die van KPMG.

Met het consultatiedocument consulteert het ministerie van Financiën in overleg met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) een aantal beleidsvraagstukken over accountancy. Dit in het licht van de hervormingsvoorstellen van eurocommissaris Barnier en PvdA-kamerlid Ronald Plasterk.

De NBA heeft haar leden via haar nieuwsbrief opgeroepen om te reageren en heeft alle leden daartoe het consultatiedocument toegezonden, voorzien van een toelichting.

UPDATE 2 februari 2012: In de laatste uren van 1 februari zijn nog vier reacties binnengekomen, waaronder die van Ernst & Young.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.