Nieuws

VEB dagvaardt Deloitte in Ahold-zaak

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft Deloitte en 178 individuele maten gedagvaard vanwege het ten onrechte afgeven van goedkeurende verklaringen op de jaarrekeningen van Ahold in de jaren voorafgaand aan de boekhoudfraude in 2003. Dat heeft de beleggersvereniging bekendgemaakt.

"De accountants van Deloitte zijn daardoor mede aansprakelijk voor de schade die beleggers in de Ahold fraudezaak hebben geleden. De VEB wil dit niet ongestraft laten."

De VEB zegt herhaaldelijk overleg te hebben gepleegd met Deloitte over compensatie voor Ahold-beleggers, maar dat dit door het kantoor telkens werd afgewezen. Daarom heeft de beleggersvereniging nu besloten tot dagvaarding en heeft de rechtbank Amsterdam verzocht Deloitte aansprakelijk te houden. "De VEB zal zich hardmaken voor schadevergoedingen door Deloitte aan gedupeerde beleggers. De precieze schade zal nog moeten worden vastgesteld."

De VEB voelt zich gesterkt door een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in 2008, waarbij Deloitte-accountant John van den Dries werd berispt voor de gebrekkige controle bij Ahold.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.