Nieuws

Auditdienst Rijk vandaag van start

Vandaag gaat de nieuwe Auditdienst Rijk (ADR) van start. De nieuwe organisatie bundelt de krachten van de auditdiensten van de ministeries. "Zo worden de ministeries op een efficiëntere wijze gecontroleerd", aldus het ministerie van Financiën.

Met de Auditdienst Rijk is één van de speerpunten van dit kabinet om te komen tot een kleinere en efficiëntere rijksdienst gerealiseerd. De nieuwe dienst werkt in opdracht van de ministeries en maakt onderdeel uit van de organisatie van het ministerie van Financiën. 

"Door de bundeling van expertises ontstaat een 'center of excellence' met een vooraanstaande positie op het gebied van overheidsauditing. Opdrachtgevers profiteren van een hoogwaardige, onafhankelijke en klantgerichte brede interne auditfunctie met dienstverlening op het vlak van zowel zekerheid als advisering op het gebied van financiële verantwoordingen, interne processen en ict", aldus het ministerie. 

Daarnaast maakt het samengaan het mogelijk om slagvaardiger om te gaan met de ontwikkelingen binnen de rijksoverheid en het vakgebied van overheidsauditing. 

Registeraccountant Anneke van Zanen-Nieberg is benoemd tot algemeen directeur van de ADR.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.