Nieuws

Alfa Accountants meldt stormloop op gratis boekhouden

Sinds Alfa Accountants en Adviseurs gratis boekhouden beschikbaar stelt, loopt het storm op het softwarepakket. Deze faciliteit helpt om nieuwe klanten te werven, aldus directeur Fou-Khan Tsang.

Sinds de introductie in juni van Social Bookkeeping, het softwarepakket dat Alfa samen met BussinessCompleet.nl gratis beschikbaar stelt, hebben 1.100 mensen de boekhoudsoftware in gebruik genomen, aldus een mondelinge toelichting van directeur Fou-Khan Tsang van Alfa Accountants en Adviseurs. 

Het beschikbaar stellen van dit pakket heeft volgens Tsang al geleid tot meer dan twintig leads. "Uiteraard proberen wij in contact te komen met ondernemers die klant willen worden bij Alfa", aldus Tsang. "We mikken vooral op de zzp-markt, kleine ondernemers die hun administratie doen en voor wie wij iets extra's kunnen doen, bijvoorbeeld bij het opstellen van de jaarrekening." 

"Maar het kiezen van een accountant is meer dan een muisklik, er gaat tijd overheen." Tsang zegt te hopen dat veel gebruikers van de boekhoudsoftware in het laatste kwartaal de overstap naar Alfa zullen maken. "Want als je wil overstappen naar een ander kantoor, doe je dat meestal tegen het eind van het jaar." 

In een persverklaring legt hij uit hoe het programma ondernemers in contact kan brengen met Alfa Accountants en Adviseurs. "Social Bookkeeping gaat mee in de trend van moderne media en koppelt daarom de diensten aan bijvoorbeeld een eigen forum. Daar kunnen aangesloten ondernemers elkaar vragen stellen en helpen met oplossingen. Natuurlijk staan ook onze eigen mensen continu klaar voor snelle, professionele ondersteuning." 

Aan het aantal nieuwe gebruikers van de gratis boekhoudsoftware zal het niet liggen, aldus Tsang. "Dagelijks zijn er 25 nieuwe aanmeldingen, ruim honderd per week. Boekhoudsoftware is weliswaar geen iPhone, dus de groei gaat met kleinere aantallen. Toch valt deze groei ons niet tegen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.