Nieuws

Alfa Accountants biedt ook gratis boekhouden aan

Alfa Accountants en Adviseurs stapt ook in gratis boekhouden en stelt kosteloos een nieuw boekhoudprogramma beschikbaar. Volgens bestuursvoorzitter Fou-Khan Tsang van Alfa Accountants een prima marketingmiddel. "Je kunt ook een voetbalclub sponsoren, maar wij vinden dit een middel dat beter aansluit bij ondernemers."

Alfa Accountants en Adviseurs rekent erop dat Social Bookkeeping, een nieuw boekhoudprogramma dat is ontwikkeld met kennisnetwerk BusinessCompleet en Triodor Software, contacten oplevert met mkb-bedrijven. Het programma wordt gratis beschikbaar gesteld, onder andere door Alfa. 

Gratis online boekhouden is het laatste jaar een begrip geworden in de accountancy. Veel accountants- en advieskantoren bieden een vorm van online boekhouden tegen lage tarieven of zelfs gratis. Er zijn echter tekenen dat deze markt verzadigd raakt. 

"Het lijkt misschien anders, maar zo veel gratis boekhoudsoftware is er niet", zegt Fou-Khan Tsang, bestuursvoorzitter van Alfa Accountants en Adviseurs. "Programma's van Exact of Reeleezee zijn niet gratis." 

"Ik spreek veel startende ondernemers die de tarieven van de boekhoudsoftware nog te hoog vinden. Die gaan fröbelen met Excel." 

Daarnaast wees onderzoek van BusinessCompleet.nl uit dat veel ondernemers die weinig loyaal zijn aan hun boekhoudprogramma. Bijna de helft overweegt om over te stappen zodra er een boekhoudpakket is dat gratis is. 

"Het verdienmodel van het programma werkt net als dat van Google", vervolgt Tsang. "Via advertenties zijn er inkomsten. Op bepaalde punten in het programma nodigen wij ondernemers uit om contact met ons op te nemen, bijvoorbeeld voor het maken van de jaarrekening." 

"Voor marketing kun je veel middelen inzetten, bijvoorbeeld sponsoring van een voetbalclub. Maar deelname aan een gratis boekhoudprogramma spreekt ons meer aan. Hier gaat het om ondernemerschap en dat is waar wij mkb-bedrijven op willen aanspreken." 

Alfa Accountants en Adviseurs is een van de kennispartners van Social Bookkeeping. "Om te zorgen dat een boekhoudprogramma doet wat het moet doen, is kennis van de materie nodig", vervolgt Tsang. "Die hebben wij mede ingebracht." 

Het programma is getoetst en gecertificeerd door SRA, zo bevestigt de accountantsorganisatie. Dat betekent dat een programma is getoetst aan het normenkader dat SRA hanteert voor boekhoudsoftware. "We voegen een gecertificeerd programma pas toe aan onze lijst op het moment dat dit op de markt komt, en dat gebeurde donderdag", aldus Tony van Oorschot van SRA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.