Nieuws

OM wijst aangifte VEB tegen Deloitte af

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt geen strafrechtelijk onderzoek in tegen Deloitte op basis van de aangifte van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Volgens de VEB zou Deloitte de beleggersvereniging hebben misleid met betrekking tot de vermeende vordering van beleggers op het kantoor in verband met de fraude bij Ahold.

Dat heeft het OM gisteren aan Deloitte en de VEB laten weten, zo meldt Deloitte.

Deloitte zou de VEB in 2008 hebben misleid met betrekking tot de vraag of een vermeende vordering van beleggers in verband met de controle van jaarrekeningen van Ahold al dan niet was overgegaan van de maatschap Deloitte Accountants op Deloitte Accountants BV.

"Het Openbaar Ministerie heeft de aangifte beoordeeld en geconcludeerd dat er geen aanwijzingen zijn voor de door de VEB gestelde oplichting, valsheid in geschrifte, misleiding danwel lidmaatschap van een criminele organisatie. Het OM wees de aangifte van de VEB op alle onderdelen af", aldus Deloitte.

"Deloitte heeft in haar eerste reactie op de door de VEB ingediende aangifte in juni van dit jaar reeds gewezen op de vele feitelijke onjuistheden in de VEB argumentatie en kwalificeerde de beschuldigingen van de VEB als 'buiten elke proportie'. Deze aangifte is een nasleep van de Ahold-fraude die begin 2003 aan het licht is gekomen. Eerder is al vast komen te staan dat deze fraude juist was bedoeld om de accountant, Deloitte, te misleiden."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.