Nieuws

Imtech onderzoekt onregelmatigheden Poolse projecten

Technisch dienstverlener Imtech moet minimaal 100 miljoen euro afboeken op projecten in Polen. Het bedrijf heeft in verband daarmee de publicatie van de jaarcijfers uitgesteld.

Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De afwaardering betreft drie projecten voor het pretpark Adventure World Warschau en een project betreffende energieopwekkende biocentrales, ook in Warschau, met een gezamenlijke waarde van 757 miljoen euro.

"Imtech heeft geconstateerd dat de vooruitbetalingen voor de vier Poolse projecten niet volgens de met de opdrachtgever gemaakte afspraken ter beschikking van Imtech staan. Dit komt omdat de opdrachtgever zijn financiering niet rond heeft", aldus het bedrijf.

"Na initieel onderzoek en mede gebaseerd op de jaarlijkse controle door accountant KPMG, heeft de raad van bestuur besloten een forensisch onderzoek uit te laten voeren naar de omstandigheden waaronder de betrokken projecten zijn aangenomen en uitgevoerd."

Imtech sluit onregelmatigheden bij deze of andere projecten in Polen niet uit. Het bedrijf heeft in afwachting van het onderzoek het lokale management in Polen op non-actief gesteld.

Omdat op dit moment de exacte omvang van de afwaardering nog niet kan worden vastgesteld, kan Imtech de jaarrekening 2012 niet opstellen. Daarom worden de presentatie van de jaarcijfers, die morgen zou plaatsvinden, en de aandeelhoudersvergadering van 3 april uitgesteld.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.