Nieuws

Banken schikken voor miljoenen met curatoren Imtech

Diverse banken, waaronder ABN Amro en ING, hebben een miljoenenschikking getroffen met de curatoren van het in 2015 failliet verklaarde installatiebedrijf Imtech. De curatoren probeerden al jaren om nog geld los te krijgen bij de banken. Nu is onder meer afgesproken dat er nog een contante betaling van 25 miljoen euro naar de boedel gaat.

Ook zijn afspraken gemaakt over de vrijgave van bepaalde depotbalansen ter waarde van 3,8 miljoen euro. Er zijn in totaal meer dan zestig geldschieters bij de schikking betrokken. Volgens de curatoren is dit goed nieuws voor schuldeisers, want zij zullen daardoor iets meer van hun geld terug kunnen zien.

Het gaat om een van de grootste faillissementen ooit in Nederland. Bij Imtech kwam in 2013 een groot boekhoudschandaal aan het licht. De onderneming verspeelde daarmee het vertrouwen van banken en beleggers en ging uiteindelijk in de zomer van 2015 failliet.

Procedures

Na het bankroet hadden de curatoren en de geldschieters verschillende vorderingen richting elkaar. Door de schikking zijn de curatoren er naar eigen zeggen in geslaagd om een "potentieel complex geschil op te lossen, waardoor langdurige en kostbare gerechtelijke procedures zijn voorkomen".

Naast de schikking met de banken lopen er nog procedures tegen oud-bestuurders en commissarissen van Imtech, tegen advocatenkantoor De Brauw en tegen KPMG als toenmalig controlerend accountant van Imtech. 

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.