Nieuws

Consultatie betrokkenheid accountant bij persberichten jaarcijfers

De NBA heeft vandaag de concept-handreiking 'De betrokkenheid van de accountant bij de publicatie van persberichten over jaarcijfers' ter consultatie uitgebracht.

Veel bedrijven publiceren hun jaarcijfers middels een persbericht voordat de jaarrekening wordt openbaar gemaakt. Wat is de rol van de accountant bij deze persberichten? Op deze vraag wordt ingegaan in de vandaag ter consultatie gepubliceerde concept-NBA-handreiking De betrokkenheid van de accountant bij de publicatie van persberichten over jaarcijfers

Waarom deze handreiking

Aanleiding voor deze handreiking is het feit dat veel beursgenoteerde ondernemingen hun jaarcijfers ruim voor de openbaarmaking van de officiële jaarrekening naar buiten brengen. Dit betekent dat (voorlopige) jaarcijfers en eventueel daarvan afgeleide analyses eerder in de openbaarheid komen dan de jaarrekening. 

Deze handreiking vervangt Alert 19. Er hebben alleen technische aanpassingen plaatsgevonden. 

Inhoud handreiking

Allereerst komen het doel van de handreiking en het wettelijk kader aan bod. Vervolgens wordt de betrokkenheid van de accountant besproken. Daarna worden enkele slotopmerkingen gemaakt. 

Reageren

Reageren op de concepthandreiking kan tot en met 25 april 2014. Mail uw reactie naar consultatie-wet-en-regelgeving@nba.nl. Met het toezenden van uw reactie geeft u de NBA toestemming voor plaatsing op de website, tenzij u expliciet aangeeft dat de NBA uw reactie niet op de website mag plaatsen.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.