Nieuws

Schadeclaim gedupeerden Madoff-fondsen tegen PwC afgewezen

De Rechtbank Amsterdam heeft de schadeclaim van Madoff-gedupeerden tegen PwC afgewezen. PwC keurde de jaarrekeningen van drie fondsen uit de Fairfields Greenwich Group goed. De eisers hebben niet aangetoond dat PwC daarbij onrechtmatig heeft gehandeld.

Twee jaar geleden zei de Accountantskamer dat de PwC-accountant de jaarrekening van het beleggingsfonds terecht had goedgekeurd. De Rechtbank tilt zwaar aan dat oordeel.

"De uitspraak van de Accountantskamer biedt (...) bepaald geen steun voor de stelling (..) dat PwC de controle van de jaarrekeningen (...) niet heeft verricht zoals een redelijk handelend en redelijk bekwaam accountant betaamt."

Belegger Colima en de Fairfields Compensation Foundation hebben als eisers onvoldoende duidelijk gemaakt waarom de rechtbank tot een ander oordeel zou moeten komen dan de tuchtrechter. Zij baseren zich slechts op de tuchtklacht.

De rechtbank heeft ook de eis afgewezen dat PwC binnen een week de complete controledossiers van de drie fondsen over de jaren 200 tot en met 2005 moet overleggen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.