Nieuws

Accon avm: 'Tempo verbetermaatregelen flink opgeschroefd'

De rapportage van de AFM van vandaag over de invoering van de verbetermaatregelen bij oob-acccountantsorganisaties komt voor Accon avm "niet als verassing". Volgens de toezichthouder loopt het kantoor met een score van 1,7 op een schaal van 5 "serieus achter".

Tussentijdse rapportages van de AFM waren voor Accon avm al aanleiding om het tempo van de invoering van de maatregelen “fiks op te schroeven”. Zo heeft het kantoor een versneld cultuur- en communicatieprogramma ingevoerd en is de directie versterkt. “De NBA-kwartaalmonitor van september 2015 laat zien dat er sprake is van een inhaalslag: een aantal mijlpalen dat voor zomer 2015 was gepland, is inmiddels door Accon avm behaald”, aldus het kantoor.

“Als enige ‘coöperatieve’ en exclusief-Nederlandse organisatie binnen de negen internationaal opererende oob-kantoren heeft Accon avm een bijzondere positie. Dit leidt tot een eigen prioritering van verbeterpunten op gebieden als procesverbetering en de dialoog met de maatschappij. Dit, in de vaste overtuiging dat deze de beste garanties biedt voor kwaliteit en continuïteit.”

“Accon avm neemt de aanbevelingen uitermate serieus, heeft zoals gezegd het tempo fiks opgeschroefd en investeert versneld in menskracht en systemen. Even belangrijk is het verder doorvoeren van de kwaliteitsambities in onze totale aanpak. In dat opzicht is de controlepraktijk de voorhoede.”

“In dit alles onderhouden wij een intensieve en constructieve dialoog met de NBA en de AFM. Wij zijn overtuigd van de kracht van de genomen maatregelen.”

Zie ook

» AFM: 'Accountantssector bezig fundamenteel te verbeteren'
» NBA: 'Onderzoek AFM goed nieuws voor accountantsberoep'

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.