Nieuws

Crowe Horwath Foederer wil oob-vergunning

Accountantskantoor Crowe Horwath Foederer wil een oob-vergunning aanvragen. Het kantoor ziet de aangekondigde uitbreiding van het aantal oob’s als een gunstige ontwikkeling hiervoor.

Dat zegt bestuursvoorzitter Johan Daams van Crowe Horwath Foederer in antwoord op vragen van Accountant.nl. "Wij hebben al enkele jaren het aanvragen van een oob-vergunning in overweging."

Daams zegt dat de aanvraag nog niet eerder is gedaan omdat het kantoor tot dusver te weinig (potentiële) oob-klanten heeft. "In deze overwegingen is het verkrijgen van voldoende oob-audits uiteraard een belangrijke factor. Een minimale kritische omvang hiervan is noodzakelijk voor het verkrijgen en behouden van ervaring, kennis en deskundigheid."

Afgelopen zomer kondigde minister Dijsselbloem van Financiën aan dat meer instellingen als oob zouden worden aangemerkt. Recent stelde de minister dat hierdoor de vraag naar accountants met een oob-vergunning wellicht gaat toenemen. 

Crowe Horwath Foederer ziet deze ontwikkeling als een aanleiding om opnieuw te kijken naar de haalbaarheid van een oob-vergunning. "De oob-markt groeit door de veranderingen in de oob-definities en is daardoor voor ons zeker een impuls om opnieuw een afweging te maken", aldus Daams. "Dit proces loopt nog."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.