Nieuws

Geen schadevergoeding voor voormalig BING-directeur

Voormalig BING-directeur en ex-accountant Jaap ten Wolde heeft een kort geding verloren waarin hij een rectificatie en schadevergoeding eiste van de Volkskrant.

Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam. Ten Wolde spande het kort geding aan vanwege een artikel in de Volkskrant van 19 december 2014, over een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) waarin stond dat Ten Wolde onzorgvuldig had gehandeld bij het onderzoek dat hij in 2011 deed naar de toenmalig burgemeester van Schiedam.

De Raad voor Journalistiek oordeelde dat de Volkskrant en de betrokken journalist onzorgvuldig hadden gehandeld bij de weergave van de uitspraak van het CBb. Daarop stapte Ten Wolde naar de rechter en eiste een schadevergoeding van 100.000 euro en een rectificatie.

De rechter gaat niet mee in deze eis en vindt dat de berichtgeving in De Volkskrant onder de vrijheid van meningsuiting valt: "De voorzieningenrechter wijst deze vorderingen af, omdat het artikel wel voldoende steun vindt in de feiten. Na een belangenafweging weegt de vrijheid van meningsuiting van De Volkskrant zwaarder dan de belangen van eiser", aldus de uitspraak.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.