Nieuws

FRC onderzoekt Grant Thornton inzake Globo

De Britse toezichthouder FRC gaat onderzoek bij Grant Thornton naar aanleiding van de jaarrekeningen 2013 en 2014 van het failliete telecombedrijf Globo.

Globo - dat is gevestigd in Griekenland, maar aan de beurs genoteerd staat in London - ging in november over de kop nadat bekend werd dat het bedrijf op grote schaal cijfers had gemanipuleerd. Naar verluidt zou meer dan de helft van de omzet van het bedrijf gefabriceerd zijn. Zowel de ceo als de cfo van het bedrijf dienden na de onthullingen hun ontslag in.  

Investeringsmaatschappij Quintessential Capical Management kwam de fraude op het spoor en bracht een rapport uit waaruit zou blijken dat investeerders en crediteuren op grote schaal zijn misleid door Globo. In het rapport staat dat Globo valse facturen uitschreef naar lege vennootschappen die werden opgezet en beheerd door Globo zelf.

Grant Thornton verving begin 2014 BDO als auditor van Globo en keurde de jaarrekeningen 2013 en 2014 goed. BDO was ten tijde van de vervanging pas een paar maanden actief bij Globo. Grant Thornton zegt in een statement dat het probeert te achterhalen wat er bij Globo is gebeurd en mee te werken aan het onderzoek van de FRC.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.