Nieuws

BDO stelt externe raad van advies aan voor Partner Academie

BDO Audit & Assurance heeft een externe raad van advies aangesteld voor haar Partner Academie. Met dit programma werkt BDO aan de thema's leiderschap, cultuur en verandervermogen.

Dit naar aanleiding van de ontwikkelingen in de accountantswereld en de oproep van de Werkgroep Toekomst Accountantsberoep om tot actie over te gaan en het vertrouwen in de branche te herstellen.

De raad van advies is aangesteld om de ambities van het programma voor BDO te onderstrepen en een klankbord te zijn. "Dit hoort bij deze nieuwe cultuur waar BDO trots op is", aldus het kantoor.

Het programma

De Partner Academie, die half januari 2015 van start ging, is een exclusieve strategische samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.

"BDO audit partners en senior auditors gaan letterlijk weer terug naar de collegebanken voor inspirerende masterclasses en werken met Nyenrode aan business cases rondom de besproken thema's. Gedurende het gehele traject is de raad van advies nauwlettend betrokken. Dit alles om verbanden te leggen tussen eigen gedrag en de invloed hiervan op de bedrijfscultuur. Daarmee neemt BDO de regie om versneld invulling te geven aan de gewenste cultuuromslagen en geeft zo gehoor aan de oproep van de NBA Werkgroep Toekomst Accountantsberoep."

Raad van advies

De raad van advies bestaat uit de volgende leden:

  • Martin van Roekel, ceo van BDO International;
  • Frank de Grave, voorzitter Federatie Medisch Specialisten, lid Eerste Kamer, ex-minister;
  • Steven ten Have, hoogleraar, commissaris en lid van de onderwijsraad;
  • Marie-Pauline Lauret, voorzitter van de NBA Werkgroep Toekomst Accountantsberoep.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.