Nieuws

Big four zijn reputatie arbeidsmarkt kwijt

In het laatste onderzoek naar populaire werkgevers komen de big four niet meer voor. Onderzoekers spreken van een vrije val van de populariteit. De voorheen versmade banken worden juist weer wat aantrekkelijker gevonden.

Dat blijkt uit de  meest recente ranking van geliefde werkgevers, samengesteld door Intelligence Group. Deze organisatie inventariseert al jaren de populariteit van werkgevers. Geen enkele big four staat nog in de top 50, een unicum.

“Opvallend is dat traditioneel zeer sterke werkgeversmerken als PwC, Deloitte, EY en KPMG uit de top-50 zijn verdwenen”, schrijft Intelligence Group in haar persbericht. “Daar waar de banken zich lijken te herstellen, zijn de accountancykantoren in een vrije val gekomen.”

PwC staat op plaats 150, een daling van 116 plaatsen. Deloitte staat op plaats 59, KPMG op 69 en EY op 72. Shell is voor het derde jaar op rij de populairste werkgever, gevolgd door KLM en de rijksoverheid.

De banken zijn bovenin de ranking beter vertegenwoordigd dan de accountantskantoren. Rabobank en ING staan in de top 10. De Rabobank zakte van 2 naar 4 en ING klom van 10 naar 7. ABN Amro staat op plaats 17.

Enige relativering is geboden, want de populariteit van werkgevers vertoont wel vaker een grillig verloop. Zo bezette PwC in de ranking van 2013 plaats 34, terwijl het in het jaar ervoor plaats 214 innam.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.