Nieuws

Lancering Institute For Financial Crime

Op 28 mei wordt het nieuwe Institute For Financial Crime (IFFC) officieel gelanceerd in Den Haag.

Het doel van het IFFC is innovatie op gebied van onderzoek, samenwerking en educatie te bewerkstelligen die nodig is voor het bestrijden van 'Financieel Economische Criminaliteit' (FEC). Het instituut streeft naar meer bewustzijn en inzicht in de noodzaak van effectieve bestrijding van FEC.

Het bestuur van het IFFC bestaat uit initiatiefnemer Arthur de Groot (forensisch accountant, voormalig fraudeaccountant Centrale Recherche Informatiedienst (CRI), betrokken bij de opzet van Forensic & Disputes Services bij EY en Deloitte), Hendrik Jan Biemond (voormalig officier van justitie en nu partner bij advocatenkantoor Allen & Overy), René van den Bosch (voormalig FIOD-rechercheur, parketsecretaris van het Functioneel Parket, advocaat bij Allen & Overy en nu als jurist werkzaam bij ING), Adriaan van Dorp (directeur Security & Intelligence Management bij ABN AMRO), Dato Steenhuis (jurist/criminoloog, voormalig hoofd WODC, oud procureur-generaal) en Birgitte van Haaren (boardroom advisor en eigenaar private investment & consulting organisatie (BQLR), voormalig cfo- en ceo-posities voor onder meer Nidera, All Options en TNT)

Hendrik Jan Biemond: "De roep om fraude te bestrijden wordt door de jaren heen steeds luider. Iedereen is het er wel over eens dat fraude een maatschappelijke probleem is. Maar er wordt nog te weinig over oplossingen nagedacht vanuit de maatschappij. Het is volstrekt duidelijk dat fraudebestrijding heden te dage noopt tot publiek-private samenwerking.  Het IFFC wil daar een bijdrage aan leveren."

IFFC wil een "onafhankelijke katalysatorrol spelen in de uitwisseling van kennis, methodieken en vaardigheden tussen verschillende partijen die elkaar nu nog onvoldoende vinden. Het is tevens de missie van het instituut om een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat over FEC".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.