Nieuws

Rihanna laat accountant toontje lager zingen in muziekvideo

Zangeres Rihanna, die onlangs verwikkeld raakte in een rechtszaak tegen haar accountant, heeft een accountant de hoofdrol gegeven in haar nieuwste video. Spoiler: het loopt niet goed met hem af.

Rihanna, een van de bekendste RnB-zangeressen, raakte in 2012 verwikkeld in een rechtszaak tegen haar accountants toen bleek dat zij een exorbitant percentage van haar inkomsten als commissie afroomde.

Het accountantskantoor Berdon gaf zichzelf maar liefst 23 procent van de inkomsten die zij genereerde met haar optredens, terwijl Rihanna slechts zes procent van de inkomsten kreeg. Daarbij zou het kantoor haar belastingen verkeerd hebben ingediend, waardoor ze nu onder verscherpt toezicht staat van de Amerikaanse belastingdienst. Berdon adviseerde haar ook om te investeren in een huis dat compleet onbewoonbaar bleek. De partijen troffen in 2014 een schikking waarbij Rihanna tien miljoen dollar ontving van Berdon.

In haar nieuwste nummer 'Bitch Better Have My Money', is de 'bitch' niemand anders dan haar accountant. Rihanna windt geen doekjes om haar wraakgevoelens; zowel de vrouw van de accountant als de accountant zelf halen op zijn zachtst gezegd niet het einde van het liedje. AccountancyAge, dat eveneens bericht over de video, weet het geheel goed samen te vatten: "Niet echt de beste recruiting tool voor het vak…"

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.