Nieuws

'Tarief zzp'ers daalt het sterkst onder accountants'

Tarieven van zzp'ers in Nederland zijn in het afgelopen jaar weer gedaald, met de sterkste daling in de financiële en administratieve sector en dan met name bij accountants.

Dat blijkt uit onderzoek van Hoofdkraan.nl, een online offerteplatform. De tarieven van freelance accountants daalden in het afgelopen jaar met volgens Hoofdkraan met 43 procent, de sterkste daling van alle beroepsgroepen.

Niels Goossens, van Hoofdkraan.nl: "Dit percentage is gebaseerd op grofweg dertig uitgebrachte offertes door accountants, een relatief kleine groep. We zien wel op basis van ruim 200 offertes in de finance- en administratiesector een duidelijke algemene daling in de sector."Ook boekhouders hebben te maken met een daling van 16 procent.

Het gemiddelde uurtarief van een accountant daalde van 50 euro in 2014 naar 35 euro in 2015. Bij boekhouders daalde het uurtarief van 45 naar 39 euro. Hiermee lijkt een trend die sinds de financiële crisis gaande is binnen de financiële en administratieve sector zich voort te zetten, terwijl de daling van tarieven van alle andere beroepsgroepen langzaam wat lijkt af te vlakken. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.