Nieuws

Havencommissariaat ex-NS-topman ter discussie

De positie van de gevallen NS-topman Timo Huges als commissaris van Havenbedrijf Rotterdam staat ter discussie.

“Wij zijn in overleg met de aandeelhouders de staat en de gemeente Rotterdam over het in te nemen standpunt ten aanzien van de toekomst van de heer Huges als commissaris'', zei een woordvoerder van het Havenbedrijf woensdag.

Huges stapte in juni op bij het spoorbedrijf wegens onregelmatigheden bij de aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg. De raad van commissarissen van NS, dat de staat als enige aandeelhouder heeft, had geen vertrouwen meer in hem.

Havenbedrijf Rotterdam, de exploitant van de Rotterdamse haven, is voor dertig procent eigendom van de staat. De gemeente Rotterdam bezit de overige zeventig procent.

Huges is sinds 2012 commissaris bij het Havenbedrijf. Hij is tevens voorzitter van de zogenoemde remuneratiecommissie van de RvC, die gaat over de beloningen van de raad van bestuur. Zijn huidige termijn loopt tot maart 2016.

Havenbedrijf Rotterdam zegt tevreden te zijn over het functioneren van Huges als commissaris. Dat zijn positie ter discussie is komen te staan door de gebeurtenissen bij NS, doet daar niets aan af.

(Bron: ANP)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.