Nieuws

Huub Wieleman nieuwe cfo Reinier Haga Groep

Huub Wieleman wordt met ingang van 1 augustus 2015 benoemd tot lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep in de functie van chief financial officer.

Wieleman was van juni 2013 tot juni 2015 bestuurslid en voorzitter van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Onder zijn voorzitterschap verscheen het rapport 'In het publiek belang', met een fors aantal maatregelen ter hervorming van de accountancy in Nederland .

Wieleman heeft in zijn tijd bij de NBA veel te maken gehad met de zorgsector, vanwege de problemen rondom de invoering van het nieuwe financieringssysteem in de sector. Na verschillende NBA-alerts in 2013 en 2014 over de controleverklaringen voor zorginstellingen, begon de situatie in de sector zich dit jaar te verbeteren.

Wieleman kwam na tien jaar werkzaam te zijn geweest als partner bij Arthur Andersen Accountants  in 2002 als partner bij Deloitte Nederland. Daar gaf hij vele jaren leiding aan de accountancypraktijk. Daarnaast was hij diverse jaren lid van de internationale Deloitte Audit Leadership.

In de periode van 2008 tot en met 2012 was hij bestuurslid van het NIVRA. In december 2012 werd hij benoemd tot voorzitter van het NIVRA en na de fusie met de NOvAA volgde in juni 2013 zijn voorzitterschap bij de NBA. Momenteel is Wieleman ook onafhankelijk lid raad van toezicht KNVB Amateurvoetbal en vanuit die positie lid van het hoofdbestuur van de KNVB. Wieleman volgt bij de Reinier Haga Groep Gerrit Littel op, die met pensioen gaat.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.