Nieuws

Geen samenstelverklaring bij samenloop met controle- of beoordelingsopdracht door zelfde accountant

Het NBA-bestuur heeft besloten dat het niet verplicht is om Standaard 4410 toe te passen wanneer de accountant in het kader van zijn controle- of beoordelingsopdracht het management helpt bij het opstellen van de jaarrekening.

Dit besluit is genomen naar aanleiding van de eind vorig jaar gehouden consultatie.

Besluit micro-entiteiten volgt later

Het besluit zal in de samenstelstandaard worden verwerkt zodra het bestuur een definitief besluit heeft genomen of deze standaard ook verplicht wordt voor het opstellen van de jaarrekening van micro-entiteiten. Hierdoor wordt voorkomen dat de standaard  in korte tijd twee keer moet worden aangepast. De beslissing over micro-entiteiten wordt naar verwachting voor 1 april genomen.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.