Nieuws

Marie-Pauline Lauret hoofd internal audit AkzoNobel

Marie-Pauline Lauret, voormalig voorzitter van de Werkgroep Toekomst Accountantsberoep en oud- partner bij Mazars, is per 1 januari begonnen als corporate director Internal Audit bij chemieconcern AkzoNobel.

Registeraccountant Lauret was sinds 1 oktober 2013 partner bij Mazars en werkte daarvoor bij KPMG. Van juni tot september 2014 was ze voorzitter van de Werkgroep Toekomst Accountantsberoep, die met het formuleren van 53 maatregelen in het rapport ‘In het publiek belang’ de basis legde voor de huidige hervormingsoperatie in het beroep.

In januari 2015 verliet ze Mazars en naar eigen zeggen "mogelijk het accountantsberoep". Ze liet toen weten dat haar ambitie ligt "in het op gang brengen van bestuurlijke verandering" en wilde ook buiten het vak de mogelijkheden hiertoe actief gaan onderzoeken.

Sinds juni 2015 is ze secretaris van de Monitoring Commissie Accountancy. Deze monitort de invoering van de 53 hervormingsmaatregelen van de eerdere werkgroep en zal daarnaast ook breder kijken om het vertrouwen te herwinnen. Desgevraagd zegt Lauret naast haar nieuwe functie bij AkzoNobel voorlopig ook secretaris van de monitoring commissie te willen blijven.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.