Nieuws

FAR: update activiteiten

De Foundation for Auditing Research (FAR) heeft een update uitgebracht van haar activiteiten. Op de planning staat onder andere een masterclass over het leren van fouten. Ook roept de FAR op tot het indienen van onderzoeksvragen. De eerste zes onderzoeken zijn gestart.

In samenwerking met het MAB (Maandblad voor Accountancy & Bedrijfseconomie) heeft de FAR recent een Engelstalige uitgave gepubliceerd, met als thema Wat weten we over audit quality?. De uitgave omvat onder meer vier besprekingen van papers die zijn gepresenteerd tijdens de eerste FAR-conferentie op 9 en 10 mei 2016.

Masterclass

Op 22 november aanstaande organiseert de FAR een masterclass met als titel What do we already know about…? Het creëren van een firmacultuur waarin duurzaam wordt geleerd van fouten. Aanvang 14:00 uur, slot 17:00 uur. Locatie is de NBA in Amsterdam.

Een van de FAR researchteams zal tijdens de masterclass delen wat uit onderzoek bekend is over de juiste condities voor audit firms en audit departments om het leren van fouten te versterken. De masterclass is vrij toegankelijk en kosteloos. Doelgroep: auditprofessionals, firma management, standard setters, toezichthouders en accountancystudenten en -docenten.

Onderzoeksvragen

FAR werkt zowel aan de onderzoeksagenda voor 2017 als aan onderwerpen voor een What do we already know about…?-programma, om bestaande academische kennis over actuele vragen in de auditpraktijk te ontsluiten. Vragen, inzichten en uitdagingen uit de praktijk zijn welkom als inbreng voor de toekomstige onderzoeksagenda. Thema's moeten vallen binnen het kader van de FAR: het identificeren van de oorzaken van gebreken in controlekwaliteit, om audit in de praktijk bestendig te verbeteren. Vragen en suggesties zijn in te sturen tot 31 oktober aanstaande, via info@foundationforauditingresearch.org.

Eerste onderzoeken van start

De FAR heeft de eerste zes onderzoeken geselecteerd, uit zestien eerder ontvangen onderzoeksvoorstellen:

  • The loss of talent - A threat for audit quality
  • Why some auditors thrive while others struggle - The effect of multiple team membership on audit quality
  • Moving audit teams forward - Designing firm environments for sustainable learning from errors
  • The auditor’s evaluation of misstatements - Exploration, drivers, and consequences
  • Professional skepticism profiles, effects on audit processes and outcomes, and the moderating role of audit firm culture

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.