Nieuws

Deloitte waarschuwt voor banenverlies in VK

Deloitte heeft de Britse regering gewaarschuwd dat een te strikt immigratiebeleid kan resulteren in het verplaatsen van banen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar elders.

Senior partner en chief executive David Sproul van Deloitte UK geeft aan dat het kantoor "met tegenzin" werk uit het VK zal moeten verplaatsen, als de mogelijkheden om buitenlandse werknemers te ondersteunen worden beperkt. Dat stelt hij in een interview met Sky News. Op een vraag of dat ook betekent dat hij bereid is activiteiten van Deloitte naar buiten het VK te verhuizen antwoordde Sproul bevestigend. Voorafgaand aan het EU-referendum had hij al eens in een statement afgegeven tegen een brexit te zijn.

Rapport

Eerder deze week reageerde het kabinet van premier Theresa May nog kritisch op het uitlekken van een rapport van Deloitte, over het ontbreken van een passende brexitstrategie binnen de Britse regering en gebrek aan leiderschap door de premier.

Volgens dat rapport heeft de Britse regering nog zeker zes maanden nodig om een onderhandelingsstrategie rondom de brexit voor te bereiden. Ook zou de regering liefst dertigduizend extra ambtenaren moeten inhuren om te helpen met de onderhandelingen.

Bron: Economia

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.