Nieuws

Ron Wirahadiraksa wederom op kop in Top 50 RC's

Voor de vijfde keer op rij staat Ron Wirahadiraksa bovenaan in de Top 50 registercontrollers, die dit jaar eveneens voor de vijfde keer verschijnt in het tijdschrift MCA van NBA-VRC.

Wirahadiraksa was cfo van Philips, maar stapte eind 2015 over naar de Frans-Zwitserse cement- en betongigant LafargeHolcim.

De top vijftig kent negen nieuwe namen. Verreweg de meeste personen uit de lijst vervullen, net als in de afgelopen jaren, de functie van cfo.

Vergelijking met editie 2012

Van de vijftig registercontrollers uit de eerste lijst van 2012 staan er nog twintig in de editie van 2016. Vijf daarvan hebben nu een andere werkgever. De gemiddelde leeftijd van de RC’s uit de lijst is iets gestegen, van 46 naar 48 jaar.

Daarnaast valt op dat meer RC’s werkzaam zijn bij bedrijven met een notering aan een buitenlandse beurs. Bovendien werkt een groeiend aantal in het buitenland. Van de top 50 uit 2012 waren dat er twee, nu zijn dat er acht.

Het artikel bevat interviews met de twee ceo’s uit de lijst, Ronald Touwslager, ceo van hypotheekverstrekker Obvion en Pim Vervaat, ceo van plasticproducent RPC Group.

» Download het artikel Top 50 registercontrollers 2016 uit MCA

Top 50 accountants in business 2016

In hetzelfde nummer van MCA staat ook een verkorte versie van de onlangs op deze site gepubliceerde Top 50 accountants in business, aangevuld met interviews met Carolina Wielinga, chief financial and risk officer/chief operating officer van vastgoedbank FGH Bank, en met Arie van ’t Hof, cfo van HAL Holding.

» Download het artikel Top 50 accountants in business 2016 uit MCA

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.