Nieuws

Kredietrapportages via SBR worden standaard bij grootbanken

Met ingang van 1 januari 2017 wordt SBR (Standard Business Reporting) de standaard voor kredietrapportages bij ABN AMRO, ING en Rabobank. Dit in navolging van de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel.

Zo willen de banken een extra stimulans geven aan het gebruik van SBR in Nederland.

Het FRC (Financieel Rapportage Collectief, het samenwerkingsverband tussen de drie grote banken ABN Amro, ING en Rabobank) lanceert een campagne voor intermediairs om hen te informeren en te stimuleren om dit jaar nog op SBR Banken aan te sluiten. De SBR-rapportage moet leiden tot foutreductie en efficiency.

NBA en FRC werken samen om accountantskantoren te helpen om ‘SBR-klaar’ te zijn in 2016. Dit gebeurt onder meer door informatievoorziening. Meer informatie over SBR is te vinden op www.sbrbanken.nl en op de NBA-site.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.