Nieuws

PwC op zoek naar duizend extra data scientists

PwC Global gaat op zoek naar duizend data scientists om hun deal business te versterken.

De deals divisie van PwC wordt daarmee wat werknemers betreft drie keer zo groot. De divisie is momenteel goed voor vijf miljard dollar omzet. De uitbreiding moet gerealiseerd worden in de komende 18 tot 24 maanden. PwC zegt dat steeds meer klanten vragen om analyses van grote hoeveelheden data om hun investeringen of desinvesteringen te informeren.

PwC gaat vooral in de tech-, zorg en academische sectoren samen met recruiters op zoek naar het nieuwe personeel. Het hoofd van data analyse bij PwC, Henri Leveque, wordt nu ook het hoofd van het global deals leadership team. Leveque: "De diepe inzichten die voortkomen uit geavanceerde analyses van grote hoeveelheden data spelen een steeds belangrijkere rol bij het maken van deals. Kopers willen tegenwoordig een diepgaand begrip van alle risico's en kansen voordat zij grote beslissingen maken."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.