Nieuws

Rapporten Auditdienst Rijk voortaan openbaar

Het ministerie van Financiën maakt voortaan de rapporten van de Auditdienst Rijk (ADR) openbaar, tenzij de rapporten als staatsgeheim gerubriceerd zijn.

Dat schrijft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in een Kamerbrief. "Ik stuur voortaan elk halfjaar een overzicht aan uw Kamer met de titels van door de ADR uitgebrachte rapporten en plaats dit op de website van de rijksoverheid. Het overzicht bestaat uit een lijst rapporten per ministerie, een lijst rapporten over onderzoeken die zijn uitgevoerd ten behoeve van de Europese Unie en een lijst algemene producten van de ADR", aldus Dijsselbloem.

"Rapporten over de controle van geheime uitgaven, rapporten die vertrouwelijk zijn uitgebracht aan de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en anderszins als staatsgeheim gerubriceerde rapporten komen niet op het overzicht", schrijft de minister. Definitieve rapporten van de ADR verschijnen vanaf 1 juli 2016 binnen zes weken op de departementale pagina van de website van de rijksoverheid. De betrokken bewindspersoon kan hier nog eventueel een stokje voor steken als daar een goede reden voor is, zoals de veiligheid, het belang van internationale betrekkingen of economische/financiële belangen van de Staat.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.