Nieuws

Totale fraudebedrag verdubbeld in Verenigd Koninkrijk

Het totale bedrag aan fraude in het Verenigd Koninkrijk bedroeg 1,5 miljard Britse pond in 2015, een toename van 780 miljoen pond vergeleken met 2014.

Dat blijkt uit het BDO FraudTrack Report, dat naar alle fraudegevallen boven de 50.000 pond keek. Het totale bedrag is het hoogste bedrag sinds 2011. BDO meldt daarbij wel dat het aantal fraudezaken is afgenomen met 5,2 procent, van 546 zaken in 2014 naar 519 zaken in 2015.

Het gemiddelde fraudebedrag per zaak is toegenomen met 121 procent, naar 2,9 miljoen pond. Belastingfraude en witwaspraktijken zijn samen al goed voor ruim de helft van alle fraudegevallen. Verreweg de meeste fraude werd gepleegd in de financiële sector. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.