Nieuws

Zuid-Afrikaanse PwC-accountants controleren Nederlandse boeken

Ieder busy season vliegt PwC tientallen Zuid-Afrikaanse accountants in om te helpen met Nederlandse audits. Agnes Koops, directielid van de accountantspraktijk van PwC, geeft uitleg.

"Wij hebben dit controleseizoen voor het derde jaar collega's uit Zuid-Afrika. Daarnaast zijn hier continu collega's vanuit diverse landen op secondment."

Zijn de collega’s uit Zuid-Afrika accountants?
"
Accountants op niveau senior associate met veel opleiding en ervaring."

Is dit een internationale flexpool die ook voor andere doeleinden wordt ingezet?
"
Het betreft geen internationale flexpool. Men kan aangeven of er in het kader van loopbaanontwikkeling de wens is op secondment te gaan, niet specifiek Nederland maar wereldwijd."

Wat is de invloed van taal en cultuur bij versterking uit Zuid-Afrika?
"
Onze collega's uit Zuid Afrika worden ingezet op controleopdrachten waar Engels de voertaal is. Wij zien diversiteit als een kracht: de verrassendste inzichten en onconventionele oplossingen komen altijd voort uit een samenspel tussen zienswijzen en culturen."

Gaat het om een vast team?
"
Nee."

Gaan er ook Nederlandse accountants naar het Zuid-Afrikaanse busy seasons?
"
Het is inherent aan een internationaal opererende professional serviceorganisatie als PwC dat je een groot aantal talenten ervaring op laat doen over de grens. De sterkste ontwikkeling maak je buiten je comfort zone, zowel vaktechnisch als ook persoonlijk. Een secondment kan kortdurend zijn - 6 tot 12 maanden – of langdurend - 18 tot 24 maanden. Dat is afhankelijk van beschikbare plekken en persoonlijke behoefte."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.