Nieuws

PwC laat klanten gamen om cybersecurity te leren begrijpen

PwC heeft in het kader van educatie over cybersecurity een computerspel ontwikkeld waarmee senior managers en bestuursleden een cyberaanval naspelen.

Het spel, genaamd 'Game of Threats', werd ontwikkeld door PwC US, samen met het design team van PwC Australië, en wordt als eerste in Australië ingezet. In Game of Threats kiezen de bestuursleden en managers een team, hackers of verdedigers. De hackers mogen altijd als eerst en krijgen de optie om of een aanval in te zetten, of te investeren in meer hackingvaardigheden.

De verdedigers, oftewel het bedrijf, moeten dan een besluit nemen om zelf meer te investeren in technologie om te verdedigen, te investeren in skills van teamleden of om met bestaande technologie te reageren op een aanval. Er zijn variaties mogelijk binnen die drie hoofdstrategieën. Beslissingen moeten snel genomen worden; de spelers krijgen negentig seconden de tijd voor elke beslissing. Tijdens en na het spel geven PwC-experts advies over de verschillende mogelijkheden.

Volgens PwC is het spel een goede methode om mensen zonder al te veel technische kennis bij te scholen over cybersecurity. De Australian Financial Review weet te melden dat de bijscholing daarentegen wel een flink prijskaartje heeft: 27.000 euro voor vier spelsessies.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.