Nieuws

'Winst heroïne stond in geheim jaarverslag Slotervaart'

De miljoenen euro's die het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam verdiende met de productie van heroïne stonden in een geheim jaarverslag.

Dat meldt het NRC. Toen onlangs uitkwam dat het ziekenhuis miljoenen verdiende met productie en handel van heroïne leidde dit tot veel ophef in de Tweede Kamer. Minister Schippers (Zorg, VVD) beweerde altijd dat de winsten die het ziekenhuis maakte met de productie en handel van heroïne openbare informatie was. Volgens onderzoek van het NRC blijkt echter dat er een geheime versie was van het jaarverslag waar alleen het ministerie en het ziekenhuis de beschikking over hadden waar de winsten in stonden. In de openbare versie stonden die winsten niet vermeld.

Gangbaar

Volgens het Slotervaart ziekenhuis is het gangbaar om met twee verschillende jaarverslagen te werken; een beknopte versie die openbaar is en een uitgebreidere, geheime versie. Een woordvoerder van Schippers bevestigt tegen het NRC dat er een jaarrekening is die alleen voor intern gebruik is en een voor belanghebbende derde partijen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.