Nieuws

EY Global Fraud Survey: 'Corruptie wijdverbreid'

Bijna de helft van de topbestuurders van bedrijven wereldwijd zegt dat zij 'onethisch' gedrag zouden overwegen om hun financiële targets te halen.

Dat blijkt uit de EY Global Fraud Survey 2016, een onderzoek onder 2.800 senior executives in 62 landen. Uit het onderzoek blijkt ook dat corruptie nog altijd op grote schaal voorkomt: 51 procent van de respondenten zegt dat omkoping en corruptie wijdverbreid is in hun land.

Verder zegt 1 op de 10 respondenten bereid te zijn om cash geld te betalen om een bedrijf op te kopen of overeind te houden tijdens economische tegenspoed. In Oost-Azië stijgt dit naar maar liefst 1 op de 4.

De klokkenluiders-hotline, een belangrijke maatregel tegen corruptie, wordt bij 55 procent van de bedrijven gebruikt. Ongeveer 1 op de 5 van de respondenten zegt daar echter geen gebruikt van te maken vanwege loyaliteit aan het bedrijf en hun collega's.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.