Nieuws

Deutsche Bank gedagvaard om rentederivaten

Deutsche Bank moet zich binnenkort waarschijnlijk voor de rechter verantwoorden voor de schade die klanten van de bank hebben geleden door de aankoop van zogeheten rentederivaten. Claimorganisatie Swapschade van Pieter Lakeman werkt namens vijf gedupeerden aan een dagvaarding, die medio augustus klaar moet zijn.

Ondernemers gingen bij verschillende banken voor 10 miljard euro het schip in door de ingewikkelde financiële producten. Deutsche Bank weigert zich als enige aan te sluiten bij een compensatieregeling die onlangs door een onafhankelijke commissie werd voorgesteld. De totale claim van Swapschade is voor twee miljoen tot vijf miljoen euro.

De banken boden mkb'ers een soort verzekering aan die ze moest beschermen tegen de effecten van rentestijgingen. De laatste jaren ging de rente echter vooral sterk omlaag, waardoor ondernemers met hoge kosten werden geconfronteerd.

Swapschade liet eerder al weten geen genoegen te nemen met de compensatieregeling, onder meer omdat de voorgestelde vergoedingen te laag zijn. Lakeman vertegenwoordigt nog 115 andere gedupeerden die hopen op een ruimere vergoeding van de andere betrokken banken: Rabobank, ING, ABN AMRO, SNS en Van Lanschot.

Lakeman zegt in een toelichting dat gesprekken met Deutsche Bank over compensatie vooralsnog niets opleverden, maar hij staat nog steeds open voor een schikking. "Maar wel meer dan 20 procent", verwijst hij naar de afspraken over kleine ondernemers in de compensatieregeling.

(Bron: ANP)

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.