Nieuws

Oud-Deloitte-baas bouwt aan concurrent voor big four

John Connolly, oud-topman van Deloitte UK, werkt samen met een private equity firma aan de opzet van een accountantsorganisatie die de concurrentie moet aangaan met de huidige big four. Dat meldt Sky News.

Connolly, die eerder ceo was van Deloitte UK en tevens global managing director en global chairman van Deloitte, is naar verluidt bezig met een serie overnames, om zo een accountantsorganisatie te bouwen die de gevestigde orde kan aanvallen. Hij zou zelf leiding willen geven aan de nieuwe organisatie, die als sterke 'uitdager' naast PwC, EY, KPMG en Deloitte de markt voor beursgenoteerde ondernemingen moet gaan bedienen.

De oud-Deloitte-voorzitter zou hiervoor samen met HgCapital, een private equity firma, de Cogital Group hebben opgericht. HgCapital heeft recent ook een belang genomen in het Londense accountantskantoor Blick Rothenberg, een kantoor met 24 partners en tweehonderd medewerkers. Blick Rothenberg zou onderdeel moeten worden van de nieuwe Cogital Group.

Connolly, die momenteel ook voorzitter is van het Amerikaanse consultancyhuis Radius en van twee beursfondsen uit de FTSE100, was onbereikbaar voor een toelichting, aldus Sky News. HgCapital en Blick Rothenberg weigeren commentaar.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.