Nieuws

Wiebes: aftrek huurwoning voor zzp’er blijft

Het belastingvoordeel voor thuiswerkende zzp'ers met een huurwoning blijft bestaan, zegt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën, in reactie op een uitspraak van de Hoge Raad.

Eerder deze week bracht BNR Nieuwsradio het bericht dat zzp'ers onder voorwaarden bijna hun volledige huur als kostenpost mogen opvoeren. Voor zzp'ers met een koophuis geldt aftrek onder bepaalde voorwaarden. PvdA en GroenLinks maakten bezwaar, maar de staatssecretaris ziet geen aanleiding om met reparatiewetgeving te komen. Naar zijn oordeel blijkt uit het vonnis van de Hoge Raad dat de Belastingdienst de wet op de juiste manier uitvoert.

Accountant

ZZP Netwerk Nederland, een platform voor éénpits-ondernemers,  raadt zzp’ers met een huurwoning aan om snel contact op te nemen met hun accountant.  “Waar je vanuit wet- en regelgeving recht op hebt, daar heb je recht op. En die rechten moet je dus te gelde maken", aldus platform-voorzitter Jerry Helmers tegenover BNR.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.