Nieuws

'Drones rukken op in accountancy'

De opmars van drones in de accountancy zal versnellen nu ook de autoriteiten in de VS de regels voor het commerciële gebruik van drones versoepelen.

Dat zegt een vertegenwoordiger van de American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) tegen de Journal of Accountancy. Onlangs heeft de Federal Aviation Administration (FAA) de regels voor het gebruik van drones versoepeld, en daardoor wordt het volgens de AICPA aantrekkelijk voor kantoren om drone-services aan te bieden.

"Het gebruik van drones zal hard toenemen in de komende jaren", zegt Julia Morriss van de AICPA. Het integreren van drones in de standaarddiensten zal niet over een nacht ijs gaan, maar Morriss verwacht vooral dat kleine en middelgrote kantoren de technologie zullen gaan gebruiken voor klanten in de bouw, de mijnbouw en landbouwindustrie.

Accountants kunnen drones onder meer gebruiken voor het vaststellen van voorraden en het in kaart brengen van grote gebieden waar grondstoffen worden gewonnen of gewassen worden verbouwd. De drones nemen in zo'n geval duizenden foto's die vervolgens door experts gebruikt worden om de actuele voorraden exact te bepalen.

PwC in Polen kwam vorig jaar in het nieuws vanwege het openen van een 'dronecentrum'. Het dronecentrum staat in Polen omdat dat land een van de eerste was met goede regelgeving voor drones, evenals instanties die het commerciële gebruik van drones reguleren. PwC doet in Polen tests met commerciële inspectiedrones, die inspecties kunnen doen van bouwplaatsen, openbare ruimtes of elke andere installatie of plek waar inspecties verricht moeten worden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.